Nuffnangku...

Khamis, 4 November 2010

Sarapan laksa johor...

Salam dan selamat pagi ye...nak bagitahu ni,pagi tadi aku buat laksa johor..ehhh..bukan aku yang buat ye..mak aku yang buat sebenarnya...aku cuma tolong hiris apa2 yang patut je and terus bawak ke tempat kerja..dan sarapan aku hari ini ialah laksa johor dan nasi goreng ye..aku bawak ni pun sebabnya adalah sorang member ni asyik dok tanya kat aku bila nak buat laksa yang ada kuah lemak tu sebab dia nak last kerja(bukan resign tapi kena transfer ke penang)aku ni bila orang asyik dok tanya tak sampai hatilah tak buat,last2 petang semalam ,balik je kerja terus aku bergegas beli barang tuk buat laksa ni..jenuh cari ikan dahla tu sekarang kat sini ikan susah nak cari,namanya dekat ngan laut tapi ikan susah,memandangkan laut yang bergelora tu yang susah nak cari ....akhirnya aku pergi ke Manjung gi cari kat pasaraya,itu pun mata ikan dah merah,gagah jugaklah ambil..nak wat camna kan...huhu...apa2pun laksaku sudah menjadi dan dah habis pun...kalau kawan2 nak resipi nanti aku letak di lain entree ye...nak kena tanya mak balik ...hehe...

5 ulasan:

Amy Syaquena berkata...

salam...

sedapnya...arghhh tidak amy terliur nie cam ner..

Ieda Al-Habsyi berkata...

sedapnyer lakso johor peberet ku!

norihan berkata...

amy,
mehla datang sini...tak jauh pun ipoh nagn pantai remis...

norihan berkata...

ieda,
samalah kita ye...laksa johor memang sedap...

Puteri Satu berkata...

akak suka laksa johor.. tapi tak reti nak buat..