Nuffnangku...

Jumaat, 17 Disember 2010

Sarah tercedera..

Salam di hari Jumaat..maaf semalam tak berkesempatan nak menulis dan bercerita..sebab kepala dan jiwa terlalu kacau..haha....mana taknya..baru hari rabu lepas aku buat entry yang mana anakku dah sihat dari sakit,last2 tak sampai petang aku mendapat berita yang kurang meyenangkan...waduuhhh...dugaan sungguh padaku..tapi aku sebagai hamba Allah tak boleh nak mengeluh dengan setiap apa yang berlaku..kerana setiap yang berlaku adalah ketentuannya...oklah..ni nak cerita apa yang berlaku ..pada hari rabu tu..adalah dalam kul 5.20 petang cam tu..my husband ada call kat aku beritahu yang anakku Sarah terkepit pintu..dia suruh aku balik cepat..aku ingatkan sikit jelah,tapi dalam pada waktu tu hati aku risau gak sebab dengar anakku sarah menangis dengan kuat...last2 aku pun balik awal dari pada waktu sebenar,yelah risaukan..balik2 tu aku tanya kat makku macam mana ngan sarah,tapi dia cakap suamikku dah bawa kat klinik..aaargghhh..risau dan panik aku dibuatnya,dalam hati berkata kenapalah sampai bawak kat klinik,ni mesti kes teruk...pas makku kata,terus aku gi ke klinik,tengok2 anakku dah keluar dari bilik rawatan bersama suami dan mak mertuaku..anakku pulak masih menangis lagi...dari cerita suamiku, anakku terkepit pintu depan rumah,masa tu dia tengah bermain dengan anak yang makku jaga sekarang,dia orang tengah main bersama..entah macam mana anakku itu masukkan jarinya di celah2 pintu tu..dan dengan tak semena2,kawannya telah menutup pintu tersebut..apalagi...menjeritlah dia tersepit...habis jari dia terkeluar isi,nasib baik kuku dia tak tercabut sekali,kalau tak bertambah2lah sakitnya ...aku pun tak tau nak buat camne...
tengok jari yang dah berbalut dan dicuci semalam,kalau tengok betul2 mesti kengkawan ngeri..semoga anakku Maisarah cepat sembuhdan ceria seperti selalu  sebab ibu tak boleh tengok anak ibu dalam keadaan begini,,sayu hati ini tau...

6 ulasan:

Makbed berkata...

laa.. teruk ke kak?

norihan berkata...

liza,
teruk gaklah...dah nampak macam takde jari kat depan tu...

mamalieyna berkata...

Ya Allah..takut nak bygkan...isssh gilerlah kena sepit2 pintu ni...eiii...hope cepat baik lukanya..sian sarah..!

norihan berkata...

iena,
tulah..nampak macam biasa je..sekali tengok makkk aaii....sedih sangat...

Amy Syaquena berkata...

As'salam...

teruk ke , alhai sianya sarah... semoga cepat sembuh k..

norihan berkata...

amy,
teruk jugaklah..nak buat macam mana,sebab sarah ni lasak sangat....kita yang riso...